Breaking News:

Idul Fitri 2021

Deretan Ucapan Lebaran Idul Fitri 2021 Bahasa Jawa, Ini Kalimat Sungkeman Menggunakan Krama Inggil

Tidak hanya menggunakan Bahasa Indonesia atau Inggris, kata-kata ucapan lebaran juga bisa disampaikan menggunakan Bahasa Jawa bahkan Krama Inggil.

Editor: Ficca Ayu Saraswaty
freepik.com
Ilustrasi ucapan Lebaran 2021 atau Idul Fitri 1442 H menggunakan bahasa Jawa Krama Inggil atau halus akan cocok untuk dikirim ke keluarga. 

9. Ana kesalahan sing nyata, diucapake lan rampung. Ing dina suci iki, mugi sampun kaapunten.

(Masih ada salah yang tersirat, terucap, dan terlakukan. Di hari yang penuh kesucian ini, mohonlah dimaafkan)

10. Wong dosa sing paling apik yaiku wong sing martobat. Ana apike ngapurani kabeh manugso sing pernah nglarani ati.

(Sebaik-baiknya pendosa adalah mereka yang mau bertaubat. Ada baiknya memberikan ampun untuk semua manusia yang pernah menyakiti hati)

11. Ayo podo-podo ngresikne ati ing dina riyaya iki.

(Ayo bersama-sama membersihkan hati di hari yang fitri ini)

12. Minal aidzin wal faidzin, muga-muga Allah SWT ngapura kabeh dosa kita.

(Minal aidzin wal faidzin, semoga Allah SWT mengampuni semua dosa kita)

13. Anget salam kanggo kulawarga sing paling cedhak, mugi-mugi kita dadi wong sing luwih migunani.

(Salam hangat yang untuk keluarga terdekat, semoga kita menjadi orang yang lebih bermanfaat)

14. Nalika pasa, mesthine weteng bakal kosong, nanging aja ngecakake ati kita kanggo nampa pangapuran.

(Saat berpuasa tentu perutakan kosong, tetapi jangan kita kosongkan hati untuk menerima maaf)

15. Muga-muga Allah SWT nyedhiyakake kabecikan gedhe lan tentrem ing dina suci iki.

Baca juga: Keutamaan Membayar Zakat Fitrah saat Ramadan, 5 Pahala Diraih Bagi Pembayar, Ini Niat Zakat Fitrah

Berikut kalimat sungkeman Idul Fitri dalam bahasa Jawa Krama Inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

(*/ Tribun Jogja )

Artikel ini telah tayang di TribunJogja.com dengan judul Kata-kata Ucapan Lebaran Idul Fitri 2021 dalam Bahasa Jawa Krama Inggil

Sumber: Tribun Jogja
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved