Idul Fitri 2021

Deretan Ucapan Lebaran Idul Fitri 2021 Bahasa Jawa, Ini Kalimat Sungkeman Menggunakan Krama Inggil

Tidak hanya menggunakan Bahasa Indonesia atau Inggris, kata-kata ucapan lebaran juga bisa disampaikan menggunakan Bahasa Jawa bahkan Krama Inggil.

freepik.com
Ilustrasi ucapan Lebaran 2021 atau Idul Fitri 1442 H menggunakan bahasa Jawa Krama Inggil atau halus akan cocok untuk dikirim ke keluarga. 

15. Muga-muga Allah SWT nyedhiyakake kabecikan gedhe lan tentrem ing dina suci iki.

Baca juga: Keutamaan Membayar Zakat Fitrah saat Ramadan, 5 Pahala Diraih Bagi Pembayar, Ini Niat Zakat Fitrah

Berikut kalimat sungkeman Idul Fitri dalam bahasa Jawa Krama Inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

(*/ Tribun Jogja )

Artikel ini telah tayang di TribunJogja.com dengan judul Kata-kata Ucapan Lebaran Idul Fitri 2021 dalam Bahasa Jawa Krama Inggil

Sumber: Tribun Jogja
  • Ikuti kami di
    KOMENTAR

    BERITA TERKINI

    berita POPULER

    © 2022 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved